1. “Iseljena Hrvatska je rudnik zlata koji nijedna vlada dosad nije znala iskoristiti

 

    Hina, business.hr, 5.3.07. http://www.business.hr/

 

 

 

Glavni odbor Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK), krovne udruge hrvatskih iseljenika, poceo je danas visednevni radni sastanak u Zagrebu, tijekom kojega ce se pokusati produbiti veze iseljene i domovinske Hrvatske.

 

Predsjednik HSK Boris Miksic istaknuo je, otvarajuci skup u zgradi Hrvatske matice iseljenika, da je "iseljena Hrvatska rudnik zlata koji ni jedna hrvatska vlada do sada nije znala iskoristiti" te da je "hrvatsko iseljenistvo neiskoristeni potencijal". Naglasio je da u ocekivanom procvatu hrvatskog gospodarstva i iseljenistvo zeli sudjelovati, kako svojim kapitalom tako i znanjem i iskustvom.

 

"U vezama iseljene i domovinske Hrvatske treba prebaciti teziste na gospodarstvo i gospodarsko povezivanje", istaknuo je Miksic. Podsjetio je da je HSK nestranacka organizacija iseljenih Hrvata diljem svijeta. Tijekom sljedecih dana predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa sastat ce se s predstavnicima medija, politickih stranaka i gospodarstva, a u cetvrtak na konferenciji za novinare objavit ce se i deklaracija sa sastanka Glavnog odbora HSK.

 

Hrvatski svjetski kongres krovna je udruga hrvatskih iseljenika koja okuplja 30-ak nacionalnih kongresa iz svih drzava svijeta u kojima postoje vece hrvatske zajednice. HSK na svjetskoj i nacionalnim razinama djeluje kroz 10-ak radnih sekcija, odnosno odbora (gospodarstvo i ulaganje, kultura, prosvjeta, sport, promidzba, mediji, lobiranje za hrvatske interese, mladez, povratak u domovinu...). Hina

 

 

----------------------------------------------------

 

 

Iseljena Hrvatska - rudnik zlata

 

Vecernji list, 05/03/2007. http://www.vecernji-list.hr/

 

 

Zagreb - Glavni odbor Hrvatskog svjetskog kongresa, krovne udruge hrvatskih iseljenika, poceo je radni sastanak u Zagrebu. Predsjednik HSK-a Boris Miksic istaknuo je da je “iseljena Hrvatska rudnik zlata koji nijedna hrvatska vlada dosad nije znala iskoristiti”. Teziste treba prebaciti na gospodarstvo te gospodarsko povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske - istaknuo je B. Miksic. (H)