M. Sibl: Osnovana strankaJedino Hrvatska - Pokret za Hrvatsku

 

    Vecernji list, 22.03.2007. http://www.vecernji-list.hr/

 

 

ZAGREB - Nova stranka "Jedino Hrvatska - Pokret za Hrvatsku" utemeljena je jucer u Zagrebu, izvijestio je danas na konferenciji za novinare njen predsjednik Milovan Sibl. Tiskovnoj konferenciji nazocili su i potpredsjednici novoutemeljene hrvatske stranke, Vesna Balenovic i Benjamin Tolic. "Stranku smo osnovali zbog cinjenice sto predsjednici drzave, Hrvatskog sabora i Vlade kao i parlamentarne stranke, pod pritiskom Europske unije Republiku Hrvatsku ponovno vracaju u zajednicu drzava bivse Jugoslavije", istaknuo je Sibl.

 

Predsjednik stranke takodjer je rekao kako su "u posljednjih sest godina spomenute hrvatske institucije potpisale niz sporazuma i ugovora s drzavama bivse Jugoslavije", medju kojima i "Proces suradnje Jugoistocne Europe", kojeg je ocijenio kao uspostavu "nove (trece) Jugoslavije". S tim u vezi podsjetio je kako ce pocetkom svibnja na konferenciji koja ce se odrzati u Zagrebu, "Proces suradnje Jugoistocne Europe" dobiti sjediste i tajnika, a koji ce, istaknuo je Sibl, "politicki upravljati i Hrvatskom". Napomenuo je da stranka "Jedino Hrvatska- Pokret za Hrvatsku" u svoje redove prihvaca sve gradjane, bez obzira na njihova idejna usmjerenja. "Svi koji smatraju da se izborena sloboda i samostalna hrvatska drzava ne smiju izgubiti, nasi su pristase", naglasio je predsjednik stranke Milovan Sibl.

 

Potpredsjednik stranke Benjamin Tolic smatra kako bi vracanje Republike Hrvatske u balkanski savez bio protuustavan cin", jer - kako je podsjetio - clanak 141. Ustava Republike Hrvatske to izricito zabranjuje. "Bio bi to i veleizdajnicki cin", kazao je, dodavsi kako bi se njime izdao Domovinski rat u kojem je izborena neovisna i suverena hrvatska drzava. Potpredsjednica stranke Vesna Balenovic rekla je da je stranka "Jedino Hrvatska - Pokret za Hrvatsku" "jedina politicka organizacija koja se protivi vojnim i drugim savezima, koji bi ugrozili hrvatsku neovisnost". Uz Benjamina Tolica i Vesnu Balenovic potpredsjednici stranke su i Zeljko Glasnovic, Ivan Vekic i Ivan Ficko. (Hina)

 

 

Croatian World Congress H.S.K.

NGO Member of the United Nations