Zagreb, 11.svibnja 2007.

 

Obavijest medijima

Svečana prezentacija interaktivnog internetskog portala Hrvatskog svjetskog kalendara / Croatian World Calendar, autora Nenada Bacha iz New Yorka, održat će se 15. svibnja 2007. u 11 sati u Hrvatskoj matici iseljenika na Trgu Stjepana Radića 3 u Zagrebu.

Interaktivni portal Hrvatski svjetski kalendar osmišljen je u želji da postane cjelovita elektronička baza podataka o događanjima u hrvatskim zajednicama iz tridesetak zemalja svijeta, u svim područjima ljudske djelatnosti od kulture do biznisa, športa i obrazovanja.

Interaktivni portal Hrvatski svjetski kalendar jednostavan je za upotrebu, a nastao je zahvaljujući poticajnim iskustvima Hrvatske svjetske mreže  Croatian World Network, CROWN, (www.croatia.org) koja uspješno djeluje u više internetskih formi već duže od 8 godina zahvaljujući hrvatsko američkom glazbeniku Nenadu Bachu. Interaktivni portal Hrvatski svjetski kalendar strukturiran je oko temeljne ideje kvalitetne dnevne izmjene informacija o Hrvatima u svijetu kako bi se učinkovitije pratila društvena, gospodarska i kulturna zbilja hrvatskog iseljeništva i građana hrvatskog podrijetla. Misija Hrvatskog svjetskog kalendara je da sustavno prezentira događaje vezane uz život Hrvata diljem svijeta.Hrvatski svjetski kalendar nastojat će na kvalitetan način oplemeniti  integracijske procese iseljene i domovinske Hrvatske, te s druge strane omogućiti pravodobnu informaciju svima onima u svijetu koji se žele upoznati s društvenim i kulturnim životom hrvatskoga naroda diljem planete.

Najljepše vas molimo da riječju i slikom zabilježite svečanu prezentaciju internetskog portala o hrvatskim zbivanjima u svijetu.

 

 

Za HMI: Ivana Rora PR

Mob: 099 6115 116