08 Veterani Hajduka - Branka Bezić Filipović

 

KOJIM PRIGODAMA I GDJE SU U HRVATSKOJ IGRALI VETERANI? 

 

Ante Ivković je jednom rekao:

 

     Svima skupa će nam iskreno bit žaj ako generacije koje dolaze ne nastave ovo druženje i predstavljanje Hajduka u još boljem svjetlu. Bez velike ljubavi prema bijelom dresu sve bi bilo uzalud.

 

     Da se igralo iz ljubavi, vidi se i po tomu što su veterani odigrali brojne humanitarne utakmice. Teško se sjetiti svih prigoda na koje su se odazvali u proteklih 35 godina. Igrali su i s veteranima drugih klubova, a najprisnije prijateljstvo i uzajamno druženje su ostvarili s veteranima Ivanić Grada koje traje već petnaestak godina.

 

Descripción: hajdukmusa1Stipe Andrijašević ( na slici lijevo) i Igor Musa u Župi dubrovačkoj 

  

Veterani su igrali o svecima i to na sv. Jeru u Pučišćima, sv. Ivana u župi Ričice i na sv. Roka u Klisu, ali i na memorijalnim turnirima. Jedan od njih se tradicionalno održava u Gabeli kraj Čapljine u spomen na  Andriju Ankovića, preminulog Hajdukova igrača.

 

 

Descripción: DSCN7877

 

 

 

Utakmice su se igrale povodom Dana branitelja ili Dana domovinske zahvalnosti te povodom proslave Udruge veterana Četvrte gardijske brigade, za što su im se oni zahvalili plaketom.

Descripción: 37

 

U Klubu Torcide Konavle u Grudama 2009. S lijeva: Mladen Jurić, Vinko Bego, navijač, Igor Vukman, Nikica Cukrov, Vjeran Simunić, Stipe Soldić, Ante Ivković i Vilson Džoni. Straga je Vinko Dujmović

 

     Igrale su se i revijalne utakmice. Tako su se Veterani na Poljudu okušali protiv reprezentacije Hrvatskog sabora. Utakmica je bila odigrana 5. svibnja 2003. uoči blagdana sv. Dujma, pred dvjestotinjak gledatelja. Veterani Hajduka odnijeli su pobjedu od 4:1. Pogotke za Hajduka postigli su Zoran Vulić, Zlatko Vujović i Zdenko Adamović, a četvrti Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, koji je kao sponzor imao priliku odjenuti bijeli dres. Političar Zlatko Canjuga postigao je zgoditak za momčad Hrvatskog sabora i ponio titulu najboljeg igrača utakmice.

 

Descripción: Buljan Ivan  Descripción: Jerković Jurica  Descripción: vujovic zlatko  Descripción: surjak ivica  Descripción: wilson dzoni

 

Ivan Buljan, Jurica Jerković, Zlatko Vujović, Ivica Šurjak i Vilson Džoni

Descripción: 1981 valencia    Descripción: pralija mladen    Descripción: Pralija Nenad    Descripción: Računica Dean   Descripción: spanjic josko

 

Zdenko Adamović, Mladen Pralija, Nenad Pralija, Dejan Računica i Joško Španjić

 

 

 

Descripción: DSCN7879               

 

 

 

 

Descripción: Gabrić Tonči  Descripción: Andrijašević Stjepan  Descripción: Kozniku Ardian  Descripción: mise ante  Descripción: 1990 sydney (1)

 

Tonći Gabrić, Stjepan Andrijašević, Ardian Kozniku, Ante Miše i Goran Vučević

Descripción: SWScan01038

 

S utakmice u Rijeci

 

Descripción: SWScan01039

 

 

 

     Veterani su se uvijek odazivali akcijama koje su bile za dobrobit kluba. Mediji su zabilježili i akciju na splitskoj rivi kada su, 26. travnja 2008. godine, veterani pozivali građane na upis u Hajduka. U samo dva sata u Hajduka su učlanili oko 500 navijača. Najveći ulov imao je Ivica Hlevnjak – Bukle koji je pridobio čak i dvoje Japanaca.

Descripción: SWScan00792

 

Ivica Hlevnjak Bukle drži govor

 

Descripción: Buljan Ivan Descripción: 2011-11-13 12  Descripción: 1963 dinamo

 

Ivan Buljan                                             Bogdan Kragić i Ante Ivković                                    Marin Kovačić

 

 

     U proteklih 35 godina Veterani Hajduka su gostovali u sedamdesetak gradova i mjesta u Hrvatskoj. Bili su u Konavlima, Župi dubrovačkoj, Dubrovniku, Stonu (2 puta), Orebiću, Kuni, Metkoviću, Pločama, Staševici, Vrgorcu, Vukšićima kraj Vrgorca, Makarskoj, Omišu, Stobreču, Unešiću, Trogiru, Okrugu na Čiovu, Pribudama (2 puta), Divuljama, Marini(2 puta), Šibeniku (2 puta), Zablaću (2 puta), Drnišu, Kninu (2 puta), Kijevu, Vodicama, Murteru (2 puta), Pirovcu, Pakoštanima, Neviđanima, Ugljanu, Saliju (2 puta), Zadru (2 puta), Posedarju, Obrovcu, Malom Lošinju, Gospiću, Fužinama, Medulinu, Senju, Rabu, Novalji, Rijeci (2 puta), Trsatu, Puli, Poreču, Umagu, Zagrebu (3 puta), Kamengradu, Ivanić-Gradu (5 puta), Otoku, Vinkovcima, Lipovljanima, Korođu, Feričancima, Belom Manastiru, Sinju, Otoku kraj Sinja,  Glavicama kraj Sinja, Ričicama kraj Prološca, Medovu docu, Trilju, Klisu, Solinu, Starom Gradu na Hvaru, Hvaru, Grohotama na Šolti, Postirama i Pučišćima na Braču, Komiži, Blatu na Korčuli, Račišću i na Lastovu.